Hit Enter to search or Esc key to close

Het Krugerpark, ook wel Kruger National Park, is het grootste natuurreservaat van Zuid-Afrika en ligt in het noord-oosten van het land aan de grens van Mozambique en Zimbabwe. Het is een grote toeristische trekpleister en trekt elk jaar >6 miljoen gasten. Ben je een reis aan het plannen naar Zuid-Afrika, dan is een safari in het Krugerpark een absolute aanrader! Wil je een super ervaring? Dan is het zeker goed om ook nog een aantal overnachtingen in het Krugerpark te boeken. 

De Nasionale Krugerwildtuin, zoals het park genoemd wordt in het Afrikaans, is een natuurreservaat van ruim 20.000km2. Door de diversiteit aan landschappen een unieke wildlife ervaring! Het reservaat is vernoemd naar Paul Kruger, oud president van Zuid-Afrika en tevens op als natuurbeschermer.

Olifant in het Krugerpark

Self-drive Safari door Krugerpark

Overnachten in restcamps

Bij een overnachting in het Krugerpark verblijf je waarschijnlijk niet in een lodge of bed and breakfast, maar in de zogenoemde restcamps. Dit zijn met hekken afgeschermde campings met logischerwijs campingplaatsen, maar ook safaritenten, rondavels, vakantiehuisjes en hutjes. De insteek van een restcamp is dat je er alleen bent om te slapen en eten. Zo kun je dineren in het restaurant of braaien (barbecueën) voor je safaritent. De laatste jaren hebben veel restcamps, maar vooral de restaurants een make-over gehad, maar niet allemaal. Schrik dus niet als de bediening en het eten niet van hoge kwaliteit is.

In onderstaand overzicht staan de beste accommodaties in het Krugerpark weergegeven.

SAN Parks
Bekijk de volledige kaart van het Krugerpark

UNIEKE ERVARING!

Kurhula Wildlife Lodge

Kurhula Lodge in Parsons Nature Reserve, onderdeel van Greater Krugerpark. Big Five gebied, maar dan met de rust van een privé reservaat en heerlijk ontbijt en diner!

Kurhula Lodge is echt een unieke ervaring!

BESTE KEUZE!

Lower Sabie - Rest Camp

Lower Sabie is de beste keuze. Een goed restaurant (Mugg & Bean), mooie accommodaties en bijzonder uitzicht op de rivier (big 5 spotten!!).

Tip: Neem een huisje met rivierzicht!

Satara - Rest Camp

Satara Rest Camp ligt halverwege het Krugerpark en is omringt door savanne gebied. Staat bekend om katachtigen die gespot worden. Restaurant is prima!

Tip: Ga zo vroeg mogelijk op safari!

Berg en Dal - Rest Camp

Ga naar Berg en Dal voor een fijn verblijf in een huisje. Je hebt de ruimte en bent in een uniek deel van het park, namelijk het enige bergachtige gebied.

Tip: Vol geboekt? Ga naar Pretoriuskop.

Overstekende Olifanten
Olifant met jong steekt de weg over

Noordelijk deel in Limpopo

Het noordelijke deel van het Krugerpark ligt in Limpopo. Het is een uitgestrekt gebied met minder bezoekers. Zie je buffels, olifanten of andere groepsdieren dan is de kans groot dat je grote groepen ziet. Honderden buffels die de weg oversteken of in een veld staan te grazen is niet ongewoon. De kans is ook nog eens groot dat je de sighting voor jezelf hebt of moet delen met enkele andere bezoekers. Ook hier vind je zeker de big 5! Wat ons betreft mag het noordelijke deel van het Krugerpark niet worden overgeslagen!

Doordat de rit van boven naar beneden nogal lang is raden we zeker aan een overnachting te boeken. Punda Maria is een wat ouder park, maar geeft je echt het Afrika gevoel, simpel maar doeltreffend en je kunt ’s morgens direct op pad naar de bovenste uit hoeken. Liever iets verder in het park overnachten, dan is Shingwedzi the place to be. Mopani Rest Camp kan wat ons betreft worden overgeslagen. Goede ligging in het park en fijne voorzieningen, maar even doorrijden en je bent in Olifants. Beter gelegen voor een vervolg naar het zuiden of om via de Phalaborwa of Orpen gate het park te verlaten.

Zuidelijk deel in Mpumalanga

Het zuidelijke deel van het Krugerpark is het drukst bezocht. Daarnaast is dit, in Mpumalanga gelegen, deel van het Krugerpark groter dan het noordelijk deel. Je vindt hier meer rivieren, vegetatie en wegen, wat de reden is dat hier de meeste toeristen komen. De vegetatie zorgt namelijk voor een grote diversiteit en dichtheid van dieren. De kans op het spotten van de Big 5 is hierdoor groter!

Veel bezoekers komen naar Zuid-Afrika voor het spotten van de Big 5. Door de vele rivieren en diverse vegetatie is er in dit deel van het reservaat meer wildlife. Daarnaast is een safari of overnachting in het zuidelijke deel vaak onderdeel van rondreizen van reisbureau’s. Hierdoor komen er meer toeristen. Hoe meer mensen hoe groter de kans dat iemand iets ziet! 

Nadeel van veel toeristen is dat als je oog in oog staat met een luipaard of leeuw, de kans groot is dat je dit bijzondere moment ervaart met 10 auto’s. 

Luipaard in het Krugerpark

Kaart van Krugerpark

Blogs over Krugerpark, Zuid-Afrika