Hit Enter to search or Esc key to close

De provincie Kwazulu Natal, vaak afgekort tot KZN, is de meest oostelijke provincie van Zuid-Afrika. Het grenst aan Mozambique, Swaziland (tegenwoordig Eswatini) en Lesotho. KZN is het gebied van de Zoeloes en het is dan ook niet gek dat meer dan 70% van de bevolking Zoeloe spreekt. Durban is de grootste stad van de provincie, maar niet de hoofdstad. Dat is bijzonder genoeg het iets hoger gelegen Pietermaritzburg.

Wil je een keer iets anders dan het Krugerpark? Ook dan zit je goed. Er zijn meerdere natuurparken te vinden die de moeite waard zijn bijvoorbeeld Hluhluwe-Umfolozi en iSimangaliso Wetland Park. Iets actiefs doen? Bezoek dan eens één van de prachtige stranden en ga duiken in de Indische oceaan, grote kans dat je een haai of mantarog ziet. Ook kun je een wandeling maken in de Drakensbergen.

Strand van Durban

Reizen door Kwazulu Natal

Strand in Cape Vidal
Sprinkhanen in Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden

In Kwazulu Natal zijn enorm veel bezienswaardigheden. Het is een ongerept stuk van Zuid-Afrika waar de schoonheid van af spat. Zo zijn er veel kleine, laagdrempelige natuurparken waar je even een middag naar toe kunt en wandelt tussen het kleinwild. 

Dorpen en steden

Aan de andere kant heeft KZN in Durban ook een grote stad met diverse culturen, maar ook een dorp als St. Lucia dat midden in de natuur ligt. Andere bezienswaardigheden zijn:

  • Stranden in Cape Vidal
  • Oribi Gorge Nature Reserve
  • Wandeling in Vernon Crooks Nature Reserve
  • Nijlpaarden kijken in St. Lucia
  • Binnenstad en stranden van Durban

Activiteiten in Kwazulu Natal

Door de ongerepte natuur en diversiteit in culturen, is KZN de provincie in Zuid-Afrika waar je activiteiten kunt ondernemen die je nooit meer vergeet! Zo leent de lange kuststrook die doorloopt tot Mozambique zich uitstekend voor snorkeltrips of het maken van een duik. Grote kans dat je er haaien of Mantaroggen ziet. Daarnaast zijn de Drakensbergen een garantie voor indrukwekkende vergezichten. 

Kortom: Neem de tijd om het aanbod aan activiteiten te ervaren!

  • Duiken in de Aliwal Shoal
  • Bootsafari door iSimangaliso Wetland Park
  • Safari door Hluhluw Imfolozi Game Reserve
  • Wandelingen in Giants Castle Game Reserve
Mis je nog een activiteiten? Stuur me een berichtje dan voeg ik hem toe.

Kaart van Kwazulu Natal

Blogs over Kwazulu Natal, Zuid-Afrika