Hit Enter to search or Esc key to close

Limpopo is de meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika en daarmee ook de provincie met de meeste zonuren. De provincie is vernoemd naar de Limpoporivier die van levensbelang is voor de natuur in het gebied. De rivier zorgt samen met haar aftakkingen voor een grote diversiteit aan flora en fauna. Boek een lodge in één van de natuurreservaten en ervaar het echte Afrika gevoel!

Neem de tijd om Limpopo goed te verkennen en bezoek als het kan verschillende natuurreservaten. Natuurlijk is het Krugerpark, als grootste natuurreservaat in Zuid-Afrika, een niet te missen park tijdens uw reis. Echter zijn ook Mapungubwe, Marakele en Magoebaskloof natuurgebieden die zeker een bezoekje waard zijn. Mapungubwe is een minder bekend natuurreservaat, maar daarom niet minder indrukwekkend. Verder kun je in Magoebaskloof de adrenaline door je lichaam laten stromen met ziplining en andere activiteiten.

Privé Lodge in Krugerpark

Reizen door Limpopo

Baobab in Limpopo
Self drive Safari in het Kurgerpark

Bezienswaardigheden

Limpopo is lang slecht bereisbaar geweest en daarom overgeslagen door reis-organisaties. Echter zijn er veel leuke plekken om even te bezoeken. Denk aan Louis Trichardt in het noorden van de provincie. Word je blij van watervallen? De Horseshoe Falls, Lone Creek Falls, de Sabie Falls en de Mac Mac Falls liggen hier allemaal. Een bezoek aan Limpopo is goed te combineren met safari in het Krugerpark. Je rijd namelijk eenvoudig via de Pafuri gate het noordelijk deel binnen.

Krugerpark

Het noordelijk deel van het Krugerpark is wat ons betreft een must do! De restcamps en sightings in het zuidelijke deel zie je vaak in foto’s, filmpjes en reclames, maar even zoeken op “Krugerpark Sightings” leert dat je vaak met veel auto’s rondom één van de big five staat. Ben je op safari in het noordelijk deel van het Krugerpark, dan is de kans vele malen groter dat je alleen kunt genieten van de prachtige natuur. Let ook op de grote kuddes olifanten, buffels en gnoes waar deze regio om bekend staat.

Tip: 
Bezoek Crooks Corner in het noord oosten, drielandenpunt waar Mozambique, Zuid-Afrika en Zimbabwe samen komen. Bekend om groepen nijlpaarden en krokodillen.

Activiteiten in Limpopo

Limpopo is een uitgestrekt gebied met een aantal toeristische trekpleisters. Het Krugerpark is daarin de belangrijkste, maar verder wordt de provincie niet vaak meegenomen in de Zuid-Afrika reis die het reisbureau voor je boekt. Jammer wat ons betreft, want er zijn hele gave activiteiten te doen!

Er bevinden zich veel (private) wildparken in Limpopo. Wildlife is een belangrijk onderdeel van het leven voor de bevolking. Het behoud en bescherming van de natuur, bijvoorbeeld het stropen van neushoorns, is dan ook een dagelijks onderwerp. De activiteiten in Limpopo gaan daarom vaak over of bevinden zich in de natuur. Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Safari / Game drive
  • Moholoholo Wildlife Rehabilitation
  • Hoedspruit Endangered Species Centre
  • Mapungubwe National Park
  • Krugerpark
  • Magoebaskloof (bijv. Canopy tour)
  • Kinyonga Reptile Center

Kaart van Limpopo en Krugerpark

Blogs over Limpopo, Zuid-Afrika