Hit Enter to search or Esc key to close

Mpumalanga grenst aan de provincies Limpopo en Kwazulu-Natal in het oosten van Zuid-Afrika. Het ligt naast Mozambique en grotendeels aan Swaziland. Verder is de provincie erg bekend om de Drakensbergen die het gebied doorkruizen. In de Drakensbergen zijn veel activiteiten te doen en leuke bezienswaardigheden te bekijken. Het zuidelijke deel van het Krugerpark trekt daarin de meeste bezoekers.

Vaak ga je met rondreizen, maar ook een maatwerk reis, naar Mpumalanga. Dit komt omdat een groot deel van de trekpleisters in Zuid-Afrika in deze regio liggen. De Panoramaroute met God’s Window, De drie rondavels en Boure’s Luck Potholes zijn daar een mooi voorbeeld van. Daarbij wordt vaak het onderste deel van het Krugerpark en een aantal dagen Swaziland vaak bezocht. Er is voor elk wat wils of het nou gaat om activiteiten of bezienswaardigheid. Een aanrader voor je rondreis dus! 

Waterval in Mpumalanga

Reizen door Mpumalanga

Three Roundavels in Mpumalanga
Giraffen in het Krugerpark

Bezienswaardigheden

In Mpumalanga zijn veel bezienswaardigheden die vooral in of rond de noordelijke drakensbergen liggen. Zo zijn er een aantal natuurwonderen die zeker in uw rondreis door Zuid-Afrika moeten zitten.

Voorbeelden van activiteiten in Mpumalanga zijn:

  • Panoramaroute met God’s Window, The Pinnacle & Three Roundavels
  • Boure’s Luck Potholes
  • Watervallen (Lisbon Falls & Berlin Falls)
  • Blyde River Canyon

Krugerpark

In Mpumalanga ligt het zuidelijk deel van het Krugerpark. In bijna elke rondreis door Zuid-Afrika zitten overnachtingen of dagtrips naar dit deel. Het is de regio met veel aftakkingen van de Sabie River en Crocodile River. Hierdoor is de vegetatie zeer divers waardoor er veel wildlife is. Daarnaast ligt Swaziland (tegenwoordig eSwatini) dicht bij waardoor het goed te combineren is.

Tip:
Boek een overnachting in Lower Sabie Rest Camp aan de rivier. Met een sterke zaklamp kun je daar ’s avonds tijdens de braai veel dieren spotten.

Activiteiten in Mpumalanga

Mpumalanga is een uitgestrekt toeristisch gebied. Het Krugerpark trekt verreweg de meeste beozkers, maar er zijn daarnaast ook veel andere activiteiten te doen. De meeste activiteiten vind je tussen Johannesburg en het Krugerpark, aangezien deze route vaak. Nelspruit heeft hier als stad dan ook behoorlijk van geprofiteerd.

In het noord oosten van Zuid-Afrika draait alles om natuur, daarom zijn veel activieiten  in en dankzij de natuur ontstaan. De Drakensbergen zijn erg bekend om de mooie uitzichten en rotsformaties, maar ook veel activiteiten in Mpumalanga zijn in of rond deze bergketen gevestigd. Ga daarom tijdens uw rondreis door de provincie zeker eens één of meerdere van de volgende activiteiten doen:

  • Graskop Gorge Lift (aanrader!)
  • The Big Swing (voor de echte thrillseeker…)
  • Dullstroom Bird of Prey & Rehabilitation Centre
  • Barberton Makhonjwa Geotrail
  • Sudwala Caves & Sudwala Dinosaur Park

Top 3 Accommodaties in Mpumalanga

Rio Vista Lodge

Plaats:
Type:
Kosten (2 pers.)
Bijzonderheden
Faciliteiten:
 
 

Malelane
Kamer in Lodge
€93,- per nacht
Incl. ontbijt + rivierzicht
Privé badkamer, Airco, parkeerplaats, Wifi, Zwembad

White House Lodge

Plaats:
Type:
Kosten (2 pers.)
Bijzonderheden
Faciliteiten:
 
 

Witrivier
Huisje in Lodge
€87,- per nacht
Incl. ontbijt + privéterras
Privé badkamer, Airco, parkeerplaats, Wifi, Zwembad

Lodge in Marloth Park

Plaats: 
Type:
Kosten 
(2 pers.)
Bijzonderheden
Faciliteiten:

Marloth Park

€,- per nacht

Kaart van Mpumalanga en Krugerpark

Blogs over Mpumalanga, Zuid-Afrika