Hit Enter to search or Esc key to close

Bij een rondreis door Zuid-Afrika kiezen veel mensen er voor om ook Swaziland te bezoeken, al is het maar voor een aantal dagen. Het Koninkrijk Eswatinizi, zoals het land officieel heet, ligt in het oosten van Zuid-Afrika aan de grens met Mozambique. Voor wie een rondreis door Mpumalanga of Kwazulu Natal maakt, is het een goed idee om een aantal dagen in Swaziland te verblijven.

In het koninkrijk staat Konink Mswati III aan het hoofd. We hebben veel van de wereld gezien, maar het is wel erg bijzonder dat in het hele land zijn foto’s hangen. Het land heeft, hoe kan het ook anders, een aantal wildparken die het bezoeken waard zijn. Het mooie is dat het land nog erg puur is en je dicht bij zowel de mensen als de natuur kunt komen. Zo kun je een wandeling maken tussen het kleine wild tijdens je verblijf in Mlilwane en heerlijke lekkernijen proeven op een lokale markt. Swaziland kun je eigenlijk niet overslaan!

Blesbok in Swaziland

Reizen door Swaziland

Swazi Cultural Village

Bezienswaardigheden

Swaziland is een land dat je moet ervaren door er te zijn. Het land is niet overdreven toeristisch, dus veel bezienswaardigheden naast de prachtige natuur zul je hier niet vinden. De Swazi zijn vooral bezig met het eigen leven. Daar ben je overigens wel direct onderdeel van als je tijdens je rondreis Swaziland bezoekt . Wil je toch graag iets ondernemen dan raden we aan de volgende plaatsen te bezoeken:

Activiteiten in Swaziland

Ook in Swaziland is de natuur de grootste bron van activiteiten. Het koninkrijk zit vol met natuurreservaten en game reserves waarvan de bekendste 3 zijn onder gebracht in “Big Game Parks”. In Hlane of Mkhaya kun je goed terecht voor een safari, maar daarvoor zijn er tijdens je reis in Zuid-Afrika meer mogelijkheden. Ons advies is om te verblijven in Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier kun je ontspannende wandelingen maken en een trip maken naar de hoofdstad Mbabane. De drie Big Game Parks in Swaziland zijn:

  • Hlane Nationaal Park
  • Mkhaya Game Reserve
  • Mlilwane Wildlife Sanctuary
Big Game Parks in Swaziland

Kaart van Swaziland

Blogs over Swaziland