Hit Enter to search or Esc key to close
Blog thumbnail

Wat voor auto heb ik nodig in Zuid-Afrika?

Wat voor auto heb ik nodig in Zuid-Afrika?

Blog thumbnail ,

Het is besloten, je gaat op vakantie naar Zuid-Afrika en een mooie rondreis maken. Top, daar ga je geen spijt van krijgen. Ik ben zelfs een beetje jaloers op je, want ook al zou ik er gisteren nog zijn geweest ik mis het wanneer ik in het vliegtuig stap terug naar Nederland. Het grote organiseren begint nu, want naast de route en accommodaties heb je de juist auto nodig in Zuid-Afrika. De auto die je van A naar B brengt, maar waar je ook veilig mee kan rond rijden en genieten van al het moois.

De passend auto per type reis

Een open deur wellicht, maar wel erg belangrijk is dat dat Zuid-Afrika erg divers is. Ga je naar Kaapstad of het Krugerpark? Voor beide zou je met een andere auto uit de voeten kunnen. Daarom maak ik vaak onderscheid tussen 2 type reizen bij het kiezen van de passende auto; een auto voor de stad en een auto voor de natuurparken.

Auto voor de stad

De steden in Zuid-Afrika zijn net als je in Europa gewend bent erg druk. Even snel parkeren zit er niet in, dus als je aan komt met een grote 4×4 dan zo het wel eens lastig kunnen worden. Uiteraard zijn de afstanden groot, dus enige comfort is wel gewenst. In de stad heb je dus een middelgrote auto of SUV nodig.

Op safari in natuurparken

Houd je meer van de natuur en overweeg je een self drive safari? In dat geval kom je niet weg met een compacte of middelgrote auto. Deze staan vaak laag op de wielen en rijden op een onverharde weg is niet of nauwelijks mogelijk. Voor de natuurparken heb je daarom een SUV of 4×4 nodig. Hierdoor rijd je makkelijk op onverharde wegen en is ook het rijden door kleine riviertjes en beekjes mogelijk. Een extra voordeel is dat je ook goed wild kan spotten omdat je net wat hoger zit en je zo over het gras of struiken kan kijken.

Wat voor auto voor een complete rondreis in Zuid-Afrika

Ga je voor een complete rondreis van Kaapstad tot en met het Krugerpark? Dan is een 4×4 te groot en een compacte auto te klein. Met een SUV kan je zowel de snelweg als de onverharde wegen rijden. Het is qua prijs ook een mooie middenweg. Het biedt je comfort en veiligheid, maar het belangrijkste het maakt je reis naar Zuid-Afrika onvergetelijk!

Tip: zorg voor een goede verzekering!
Wees je er wel van bewust dat het huren van een auto niet zonder risico is. In de stad is de kans op schade door andere auto’s groter, maar op een onverharde weg kan de auto beschadigen door een tak of steen. Een goede verzekering voor je huurauto is dus zeker nodig, bespaar daar niet op!