Hit Enter to search or Esc key to close

Het vinden van goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika is een hele opgave. Wanneer kun je het beste vliegtickets boeken? In welke periode van het jaar zijn vliegtickets het goedkoopst? Heb ik een visum nodig? Is het überhaupt duur om naar Zuid-Afrika te vliegen? Zomaar wat vragen waar we je graag antwoord op geven!

Het antwoord op je vraag is afhankelijk van veel factoren. Volg onderstaand stappenplan om tot het goedkoopste vliegticket te komen. Om te beginnen alvast een aantal tips voor het boeken van je vliegreis:

  1. Over het algemeen geldt: hoe eerder je boekt hoe goedkoper je ticket.
  2. Bekijk de voorwaarden goed. Elke maatschappij hanteert andere standaarden voor bijv. bagage en wijzigingen.
  3. Overstappen in je vliegreis is goedkoper, maar ook een risico (missen van de overstap) en slechter voor het milieu.
Oliver Tambo International Airport

Stappenplan vliegtickets boeken

Hoe kun je het beste tot de goedkoopste en meest passende vliegtickets komen en deze boeken. De mogelijkheden in je tickets zijn afhankelijk van een aantal factoren. Daarom hebben we onderstaand stappenplan opgesteld. Deze zorgt er voor dat je altijd bij de juiste tickets uit komt!

Stap 1:
Kies je periode

Het belangrijkste is om een periode van je reis te kiezen. Het is logisch om je vakantie periode aan te houden en vaak kiezen mensen ervoor om op zaterdag te vliegen, maar wist je dat dit vaak een dure dag is?

Tip:
Vindt de goedkoopste combinatie door  +/- 3 dagen te bekijken via Cheaptickets.nl.

Stap 2:
Kies je vliegveld

Als je vanuit Nederland naar Zuid-Afrika gaat vliegen is de kans groot dat dit vanaf Schiphol is. Dit is ook direct de duurste luchthaven in de BeNeLux. Bekijk daarom ook andere luchthavens!

Tip:
Vliegen kan ook vanaf Brussel, stuk goedkoper.

Stap 3:
Maximale reistijd

Zo kort mogelijke reistijd? Het is mogelijk om rechtstreeks naar Johannesburg te vliegen met bijv. KLM. Je bent langer onderweg wanneer je een ticket boekt met tussenstop, wel duurt je reis langer.

Tip:
Met Etihad en Turkish Airlines heb je 1 tussenstop en perfecte service aan boort!

Stap 4:
Boek vliegticket

Heb je een passend vliegticket gevonden dan is het tijd om te boeken. 

Vergeet  niet om je vlucht te compenseren door bomen te planten! 

Vlieg je vanaf Eindhoven? Verzeker je direct van de beste parkeerplek dichtbij het vliegveld!

Goedkoop vliegtickets boeken

Iedereen die zelf zijn reis samenstelt ziet een uitdaging in het zo goedkoop mogelijk boeken van de vliegtickets. Wij in ieder geval wel! Daarom een aantal tips die je helpen om een goedkoop ticket te bemachtigen. Zelf nog tips? Laat het ons weten!

  • Check regelmatig tarieven. Vroeg boeken is over het algemeen het goedkoopste, maar dit veranderd van dag tot dag. 
  • Kijk goed naar de voorwaarden. Soms lijkt een ticket goedkoop, maar betaal je extra voor het zelf kiezen van je stoel of bagage.
  • Zoek je een binnenlandse vlucht in Zuid-Afrika? Bekijk dan ook kleinere vliegvelden, deze zijn soms goedkoper.
  • Vliegen rondom feestdagen is vaak duur, maar vliegen op een feestdag kan goedkoop uitpakken!
  • De beste dag in de week om tickets te boeken schijnt woensdag te zijn.
  • Boek je reis buiten de vakanties. In Zuid-Afrika is het van eind december tot eind januari zomervakantie, extra drukte dus!
  • Periode, vliegveld en tickets gezien die je wil boeken? Verwijder je cookies of boek bij iemand anders. Je bent niet de eerste die dan goedkoper uit is!
Belangrijkste tip!
Wees flexibel! Hoe flexibeler je bent qua reistijd en vooral periode, hoe beter het is.

Veel gestelde vragen

Vliegen naar Zuid-Afrika hoeft niet persé duur te zijn. Het is afhankelijk van veel factoren, zoals hierboven bij “Goedkoop vliegtickets boeken” is uitgelegd.

Vanuit Nederland of België ben je voor een vliegticket naar Johannesburg International Airport (OR Tambo) tussen de €400,- en €800,- kwijt afhankelijk van je vliegtuigmaatschappij, aantal overstappen, moment van boeken en vluchthaven. De prijzen zijn nogal divers, dus het loont al snel om even wat onderzoek te doen om zo de beste en/of goedkoopste vliegtickets te bemachtigen! 

Op de vraag hoe lang het vliegen is naar Zuid-Afrika kan niet 1 antwoord worden gegeven. Vlieg je rechtstreeks met  bijvoorbeeld KLM van Schiphol naar Johannesburg, dan duurt de vlucht rond de 11 uur. 

Tip:
Let bij het boeken van de vlucht op de lokale tijden. Tijdens de zomertijd in Nederland is er geen tijdsverschil, maar tijdens de wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later!

Nee! Super fijn!
Zuid-Afrika ligt in dezelfde tijdzone als Nederland, alleen in onze winter is het er 1 uur later i.v.m. de wintertijd in Nederland.

Ja, er zijn rechtstreekse vluchten naar Kaapstad.

Houdt er wel rekening mee dat deze vluchten een heel stuk duurder zijn dan met een tussenstop in Johannesburg. 

Ja, er zijn rechtstreekse vluchten naar Johannesburg.

Houdt er wel rekening mee dat deze duurder zijn dan met een tussenstop. We hebben zelf goede ervaring met Turkish Airlines en Etihad, dus als een paar uurtjes extra niet uit maken en je het wel fijn vind om de benen te strekken is dat een goede optie!